Wat is voetreflexologie

voetreflexologie

Werking

"Reflexologie is de leer, de kennis en de bewerking van reflexpunten en -zones, die corresponderen met en een weerspiegeling zijn van alle weefsels van het lichaam. Reflexologie is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen."

(Reflexologie definitie BeVo, Beroepsvereniging Voetreflexologen)

Wat mag u verwachten en wat niet?

Bij een voetreflexbehandeling zal u zich in de eerste plaats heerlijk ontspannen. Dit is op zich al de moeite waard. Daarnaast wordt uw lichaam meer in balans gebracht. De organen van de behandelde zones hebben na de behandeling een betere doorbloeding. Voetreflexologie werkt met het lichaam mee. Uw lichaam is in staat om zelf het hoofd te bieden aan allerlei problemen zoals spanning, emoties, schadelijke invloeden van de omgeving en ziekte. Dit is uw natuurlijke weerstand. Wanneer deze eigen kracht te veel of te lang onder druk staat (door stress, levenswijze, overbelasting of een van nature zwakker gestel), kunnen onevenwichten ontstaan waardoor ziekte en andere klachten de overhand krijgen. Gebieden die verzwakt waren, worden door de behandeling versterkt en door voetreflexmassage kan plaatselijk pijn worden verminderd.

Voetreflexologie is geen wondermiddel en kan geen arts vervangen. Een arts kan een diagnose stellen en medicatie voorschrijven. Een voetreflexologist doet dit niet. Hij/zij gaat na waar de natuurlijke weerstand verstoord is en tracht dit te herstellen of te verbeteren. Hierdoor is voetreflexologie een goede manier om preventief en complementair aan uw welzijn te werken.

 

Els is aangesloten bij Bévo, Beroepsvereniging van Reflexologisten België

 lid van